PIT przez Internet 27/12/13

Rozlicz PIT przez Internet z Fundacją Kubuś. Jeśli nie chcesz czekać w długich kolejkach do okienka w Urzędzie Skarbowym, nie chcesz też wysyłać zeznania PIT listem poleconym, możesz wysłać PIT przez Internet korzystając z modułu e-deklaracji wbudowanego w program PITY 2013-2014.

Jak rozliczyć PIT przez Internet?

Rozliczenie zeznania PIT przez Internet jest obecnie dostępne dla wszystkich chętnych, nie ma konieczności posiadania bezpiecznego podpisu elektronicznego jak miało to miejsce w latach poprzednich. Teraz do wysłania pitu przez Internet wystarczy posiadać podstawowe dane z poprzedniego zeznania rocznego oraz program z modułem e-deklaracji (pit przez internet bez podpisu). Pobierz program klikając w link poniżej:

>>Pobierz program PITy 2013-2014 aby rozliczyć PIT przez Internet<<

Czy PIT 37 można rozliczyć przez Internet?

Oczywiście, drogą elektroniczną (bezpłatnie i bez podpisu elektronicznego) złożyć można szereg formularzy PIT, są to między innymi PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38 oraz PIT-39 a także wszystkie załączniki niezbędne do złożenia zeznania rocznego (np.: PIT/B, PIT/D, PIT-2K, PIT/M, PIT/O, PIT/ZG, PIT/Z itd.).

Urzędowe Poświadczenie Odbioru przez Urząd Skarbowy

Wysyłając PIT przez Internet nie musisz obawiać się, że Twoje zeznanie nie dojdzie do Urzędu Skarbowego. Korzystając z naszego programu po wysłaniu PITu otrzymasz UPO – urzędowe poświadczenie odbioru. Jest to dokument potwierdzający. że PIT dotarł do urzędu. Dzięki niemu zyskujesz pewność, że zgodnie z obowiązkiem Twoje zeznanie roczne zostało złożone w terminie.